Nu växlar vi upp vårt stöd och söker idéer på hur det lokala näringslivet kan stöttas. De lokala företagen fungerar som en pulsåder för ett blomstrande lokalsamhälle. De genererar förstås arbetstillfällen, men också mycket, mycket mer som sammantaget gör det gott att leva i Katrineholm, Flen, Vingåker, Nyköping och Oxelösund.

Varje företag genererar nya arbetstillfällen. Företagen behöver råvaror, tankar bilar, köper fika och mat, renoverar och ringer rörmokaren när det blir stopp på toa. De lokala företagen ger barn och barnbarn sommarjobb, deras lokaler och butiker lyser upp våra gator och de sponsrar din fotbollsförening och ungarnas sommarläger. Så här fortsätter det i ett kretslopp som du och jag och alla andra sörmlänningar har glädje av i vardagen.

Men just nu kämpar många lokala företag i spåren av pandemin. Har du en idé om något som kan bidra till att våra lokala företag tar sig igenom det tuffa läget just nu? Idén ska vara en positiv injektion till det lokala näringslivet som flera företag har nytta av. Projektet eller insatsen ska kunna slutredovisas inom 12 månader.

Ansökan näringslivsorganisationer

Observera att du inte kan söka medel ur stödfonden som privatperson.

Föreningar - se hit!

Har din ideella förening idéer på hur ni kan bidra i den situation som Sörmland nu kämpar med? Kanske kan ni genom era medlemmar hjälpa någon utsatt grupp i lokalsamhället? Kanske behöver ni anpassa er fina verksamhet för att kunna fortsätta erbjuda gemenskap och meningsfull fritidssysselsättning också under pandemin? Kan föreningens medlemmar göra något som ger vårt lokalsamhälle en vitamininjektion?

Ansökan ideella föreningar

Observera att du inte kan söka medel ur stödfonden som privatperson.

Har du frågor om stödfonden kontakta Katarina Jansson på eller Alexander Flygare på

Låt oss hjälpas åt! Tillsammans tar vi oss igenom det här!