Hoppa till textinnehållet

Ekonomin blir roligare ju bättre koll du har den

En stor del av alla beslut du tar har på något sätt med ekonomi att göra. Här har vi därför samlat tips och råd som du kan ha nytta av, både i vardagen och när du ska göra de viktigare valen. Allt för en bättre framtid. 

Det är aldrig för sent att börja pensionsspara

Vår privatekonom ger sina bästa tips till alla som är i mitten av livet och inte har följt råden om pensionssparande som man "ska".

Man and woman in the city.

mycket kan du spara matlådan

På bara en månad har du med matlåda som lunchsällskap sparat ihop hela 1 500 kronor - fortsätt ett helt år och du har sparat 18 000 kronor!

Smiling woman leaning shoulder against wall

3 tips hur du kan rensa bland dina abonnemang!

Man vill ju knappt tänka på hur mycket pengar kanske ligger och ticka på dåliga – eller helt onödiga – abonnemang. Men nu ska vi göra just det! Vilka abonnemang ska du se över?

Digital devices with hands, tablet, laptop, smartphone

klarar du fattigmånaden januari

Januari är för många årets fattigaste månad. Men även om jul och nyår grävt djupa hål i din plånbok, finns det saker du kan göra för att dryga ut kassan!

Peeling clementines among christmas decorations.

maxar du ekonomin som student

Att vara student är inget man blir fet på. Men livet kan vara härligt ändå! Här är ekonomitipsen som gör studentåren skönare.

Tjej sitter i soffan och äter nudlar

Bli din egen, vid sidan om!

Har du en hobby du skulle kunna tjäna lite extra på eller sitter du på en affärsidé du inte är beredd att satsa på fullt ut än? Här är några saker att tänka på!

Family picking salad in the garden.

Kickstarta din ekonomi med nya året

Att jul och nyår kan tära på plånboken är ingen nyhet. Men det nya året är ju nystarternas tid – så låt det gälla även din privatekonomi.

Couple at christmas holding sparklers.

Dåligt samvete över ekonomin? får du bättre koll!

Varannan svensk har dåligt samvete eller känner oro för sin privatekonomi. Mest bekymrade är unga, och bland äldre oroar pensionen. Oavsett ålder finns det knep för att få bättre koll!

Older woman and younger woman hugging, saying goodbye in front of a car

Vad krävs för att bolån?

Många drömmer om att kunna köpa en egen bostad. Men det är mycket som vägs in innan man blir beviljad ett bostadslån. Vi benar ut vad som krävs – och hur besluten tas.

Three friends sitting outside a café.

Det här händer om du inte betalar räkningen i tid

Att få en betalningsanmärkning kan skapa stora problem. Men vad är egentligen stegen från en obetald räkning till en betalningsanmärkning? Vi benar ut.

Card purchase - small business

Håll koll avdragen

Vad som är avdragsgillt och inte i ett företag förändras ofta över tid och beror i en del fall på vilken bolagsform du har. 

Man with a backpack at the trunk of his car

10 saker att tänka när du köper ny bil

Det kan finnas många anledningar till varför du behöver en ny bil. Här är 10 saker att tänka på när du närmar dig ett köp!

Woman getting in to a car.