Varför har du valt att engagera dig i Sparbanksstiftelsen Sörmland?

– Jag hoppas på att kunna bidra med fler perspektiv inom Sparbanksstiftelsens samhällsengagemang, så att ännu fler av invånarna i Sörmland nås och så att vi tillsammans kan bidra till utveckling. Alla människors lika värde, Idrott, kultur och samverkan mellan olika aktörer ligger mig varmt om hjärtat.

Tillsammans kan vi bidra till att få människor och företag att växa och på det sättet blir Sörmland en självklar och attraktiv plats att vilja bo på.

Du brinner för idrottsrörelsen, vad ser du för utmaningar framöver där?

– Idrottsrörelsen med en demokratisk, ideell organisationsstruktur är unik i Sverige och något att värna om. Idrottens gemensamma strategi 2025 är att jobba för en trygg, inkluderande och normmedveten idrott.
Utifrån det ekonomiska läget med ökade energi- och bränslepriser, så kan det innebära ökade medlems-, tränings- och tävlingsavgifter, vilket i sin tur påverkar förutsättningarna för alla att kunna vara delaktiga och kunna utöva sin idrott. Tillgången av tillgängliga anläggningar, skog, mark och vatten för att kunna bedriva föreningsidrott är ytterligare en utmaning att ha i åtanke.

Sörmland har en vision om att bli landets friskaste region. Vi har samtidigt idrottssvaga områden där föreningsdriven idrott är lägre än på många andra håll i landet. Här kan jag se olika utmaningar gällande samhällets folkhälsa och socioekonomiska förutsättningar. Föreningslivet har stor betydelse för samhällsnyttan och har behov av samverkan och stöd för att öka chansen att nå förändring och utveckling inom detta.

Har du något förslag/någon idé på ett drömprojekt?

– Ett samverkansprojekt som skulle underlätta på riktigt för att föreningar ska kunna fokusera på att bedriva sin föreningsverksamhet så bra som möjligt. Flera olika samhällsaktörer går samman och skapar förutsättningar för en samordning av en ”mötesplats” för personer som är intresserade av att vara ledare, funktionärer, lotsar, volontärer eller att få andra uppdrag inom dessa områden. Ett konkret område skulle kunna vara att erbjuda volontärskap i samband med att föreningar arrangerar tävlingar, cuper, större arrangemang. Ett annat område att utveckla, skulle kunna vara lotsar som kan fungera som brygga mellan skola/fritids och föreningsverksamhet.

– Jag förespråkar också samverkansprojekt där man erbjuds upplevelser i olika nya miljöer. Detta för att skapa en bättre förståelse och respekt för varandra, där man kanske kan hitta nya intressen och nya vänner som kan få oss att växa som människor. En mix av kultur, idrott och friluftsliv där man möts på varandras arenor utifrån en nyfikenhet.

Urval av yrkeslivserfarenheter;

  • Har sedan 2010 jobbat som idrottskonsulent och sakkunnig inom inkluderande och normmedveten idrott, med fokus på idrott för personer med funktionsnedsättning. 
  • Olika uppdrag gällande utbildning, folkbildning, processledning, förening- och verksamhetsutveckling och rörelsesatsning inom idrottsrörelsen. Exempelvis på RF-SISU Sörmland, Södermanlands Parasportförbund, Södermanlands Innebandyförbund och för Svenska Parasportförbundet. 
  • I min ordinarie tjänst på RF-SISU Sörmland jobbar jag nu nationellt under två år som Projektledare på Riksidrottsförbundet och resterande tid med Rörelsesatsningen i Sörmland.
  • Har tidigare arbetat många år på grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola som idrottslärare, fritidspedagog och resurspedagog. 
  • Tidigare erfarenhet även av att arbete inom restaurang och servering.

Urval av styrelseerfarenheter;

  • Förtroendevald, ordförande i Fackklubben Unionen.
  • Ledamot, representant med eventfokus i I-rådet. Ett rådgivande råd för Special Olympics Sverige och Svenska Parasportförbundet
  • Valberedare Katrineholms kanotklubb
  • Valberedare Katrineholms innebandyklubb
  • Valberedare Föreningen idrott för alla Katrineholm.
  • Ledamot, suppleant KIF Basket
  • Ledamot i tidigare innebandyklubb, LE-96
  • Föreningsrepresentant från KIF Basket i Katrineholmsveckans styrelse