Hoppa till textinnehållet

Fakturabelåning

Ett sätt att öka likviditeten är att belåna dina fakturor. Med fakturabelåning frigör du snabbare kapital i din löpande verksamhet. Speciellt för snabbväxande rörelsebolag kan det vara bra att kombinera en mindre checkkredit med fakturabelåning för att hantera det aktuella kapitalbehovet.

Öka likviditeten med extra rörelsekapital

Ibland kan du som företagare behöva extra rörelsekapital. Det kan till exempel dröja länge tills ni får betalt av era kunder efter det att ni betalt leverantörerna. Då kan checkkredit/kontokredit eller fakturabelåning stötta upp.

Checkkredit/kontokredit företag

Med checkkredit, även kallad kontokredit företag, kan ni öka likviditeten vid till exempel vid säsongsvariationer. Den gör att ni alltid kan betala era fakturor och ha likvida medel om inflödet är ojämnt.

Varför checkkredit?

  • Krediten kan användas när som helst
  • Krediten betalas automatiskt när pengarna kommer in på kontot
  • Räntan beräknas på det belopp som ni utnyttjar

Fakturabelåning

Ett sätt att öka likviditeten är att belåna era fakturor, det vill säga en typ av factoring. Med fakturabelåning frigör ni snabbt kapital i er löpande verksamhet och kan hantera det aktuella likviditetbehovet.

Varför fakturabelåning?

  • Få snabbt loss pengar som annars skulle varit bundna i kundfakturor
  • Spara tid då vi tar hand om påminnelser och krav 
  • Räntan beräknas på det belopp som ni utnyttjar

Vill du rådgivning?

Välkommen att skicka oss ett meddelande i internetbanken eller appen eller skicka oss ett meddelande från vår Digitala Kundtjänst Företag som du hittar på vår hemsida. Du kan även ringa oss.

Leende kvinna i brunröd långärmad klänning och mörkt, lockigt hår sitter vid ett skrivbord på sin arbetsplats