Hoppa till textinnehållet

Handla aktier i företaget

bild på börsskärm

Vill du placera en del av företagets upparbetade kapital på börsen? Det är enkelt att komma igång. Kontakta oss för att öppna en depå/värdepapperstjänst redan idag. 

Handla aktier i företaget - så kommer du igång

 1. Registrera er LEI-kod

  LEI (Legal Entity Identifier) är en internationell identifieringskod som företag måste delge sin bank för att kunna handla finansiella instrument. Det köper ni via en extern leverantör och brukar genereras inom ett dygn. Det finns många leverantörer, kontrollera att den ni väljer är auktoriserad. (LEI-kod behövs inte om företaget handlar inom en kapitalförsäkring).

  Hitta utgivare och skaffa LEI-kod

  Registrera LEI-kod hos oss

 2. Öppna en depå/värdepapperstjänst eller en Kapitalförsäkring med depå

  När LEI-koden är registrerad kontaktar du som firmatecknare din rådgivare eller bankkontor för att öppna en depå/värdepapperstjänst.

  I aktiebolag är vinster och förluster på aktiehandel normalt inte kvittningsbara mot resultat i verksamheten (aktiefållan). Ett alternativ kan vara att teckna en Kapitalförsäkring med depå, vilket minimerar administration och kan vara skattemässigt fördelaktigt. Då behövs inte heller en LEI-kod.

  Beskattningen av värdepappershandel varierar beroende på företagsform. Fråga din rådgivare efter den bästa lösningen för ditt företag.

 3. Börja handla

  När ni har en depå/värdepapperstjänst är det bara att logga in och handla. Du hittar värdepapper under menyvalet värdepapper i internetbanken samt under ”spara och placera” i appen. 

  Portföljer och aktieanalys i Aktiellt

  Regulatorisk SFTR-information (pdf)

Så handlar du aktier i Börsskärmen - se en kort introduktion

Våra produkter

 • LEI

  LEI är en internationell identifieringskod som företag måste delge sin bank för att kunna handla finansiella instrument och värdepapper. 

  LEI
 • Strukturerade produkter

  Strukturerade produkter är placeringar som kombinerar olika finansiella instrument.

  Strukturerade produkter
 • Ränteplaceringar

  Ränteplaceringar passar dig som vill placera med låg risk.

  Ränteplaceringar

Mer information