Vi är nominerade till Flickapris 2024

Det kom ett mejl: "Någon tycker att ni har gjort en viktig insats för flickors rättigheter. Det tycker vi också. Plan International Sveriges Flickapris delas ut till en person eller organisation som kämpar för flickors rättigheter – och ni har blivit nominerade!”

Wow, säger vi. Och tack! Tack för att ni vill lyfta fram vår ägarstiftelses initiativ som handlar om flickors rätt till idrottande och skolgång på lika villkor.

Det är arbetet med att tillhandahålla gratis mensskydd till samtliga elever i åk 4–9 och gymnasiet i fem sörmländska kommuner och till ett 60-tal idrottsföreningar som är nominerat till Plan International Sveriges Flickapris. Ett projekt som finansieras av vår ägarstiftelse och genomförs tillsammans med de fantastiska entreprenörerna på RedLocker!

Priset delas ut till en person eller organisation som kämpar för flickors rättigheter och vi är otroligt stolta över att vara nominerade tillsammans med många fina organisationer och personer. Årets vinnare tillkännages vid en prisutdelning den 7 oktober, av en jury som leds av Dona Hariri, jurist, moderator och strategisk rådgivare, som bland annat är stående juridikexpert på SVT.

Bland övriga jurymedlemmar finns bland annat Annie Lööf, strategisk rådgivare, föreläsare och styrelsearbetare, Irena Pozar, chefredaktör för VeckoRevyn, Carl Björkman, Nordenchef på Bill & Melinda Gates Foundation Marie Dahllöf, generalsekreterare för Postkodstiftelsen.

Läs mer om Plan International Sveriges Flickapris här:

https://plansverige.org/internationella.../flickapriset/

En tjej tar ett gratis mensskydd