Hoppa till huvudinnehåll

Pension

Spara till din pension

Pensionen du får från staten och jobbet ger ungefär 70 % av din månadslön i pension. Vill du ha mer än så, behöver du spara själv. Med vår digitala pensionsrådgivning får du förslag om hur just du kan spara till din pension.

Diagram på pensionens tre delar staten, jobbet och eget sparande. Diagrammet visar att  70 procent av pensionen kommer från staten och jobbet.

Känner du att det är svårt att få grepp om pensionen och hur det fungerar?  Här får du tips på hur du kan påverka din pension och få en bättre koll. Kom igång och spara redan idag.

Kvinna sitter ute med en kaffe latte vid ett bord och jobbar på sin laptop

Se din totala pension på minPension.se

På minPension.se - en tjänst framtagen av staten och pensionsbolagen - får du en bra överblick. Du kan enkelt se hur mycket du har tjänat in till din pension från staten, jobbet och från dig själv. Du kan också göra en pensionsprognos.

Två glada caféägare utanför sitt café

Ta reda på om du får tjänstepension från ditt jobb

De flesta företag erbjuder tjänstepension till sina anställda. Kolla med din arbetsgivare om du har det. Om inte så är det extra viktigt att du sparar själv.

Förstå pensionens 3 delar

Pensionen kommer oftast från 3 olika håll – staten, jobbet och dig själv. Du kan själv vara med och påverka de olika delarna. Läs mer och kom igång.

Pensionens olika delar

3. Spara själv

Pensionen som du får från staten och jobbet ger ungefär 60 % av din månadslön i pension. Om du vill få mer så behöver du spara själv till pensionen. Räkna och börja spara direkt eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Pensionstips för din pension

Flytta din tjänstepension

Få en bättre överblick genom att samla din pension och vardagsekonomi på ett ställe. Vi bjuder på fasta fasta flyttavgiften upp till 600 kronor vid flytt av din tjänstepensions- eller privata pensionsförsäkring till oss.

Snart pensionär?

Är du på gång att gå i pension? Här får du tips på vad du behöver tänka på och hur du gör för att ta ut din pension.

Spara i bekväma pensionsfonder

Fonder där fördelningen mellan aktier och räntor anpassas automatiskt efter hur lång tid du har kvar till pensionen, så kallade generationsfonder.

Riskinformation: Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive fond på sormlandssparbank.se/fondlista eller hos din återförsäljare.

Kontakta oss om din pension

Prata pension med oss

Öppet alla vardagar 8–18 (stängt vissa röda dagar)

Ring 0771-350 350

För att kontakta oss via telefon behöver du vara ansluten. 
Så ansluter du dig för att ringa

Inte kund än? Ring 0771-350 350

Kontakta oss

Se ditt sparande i Mina försäkringar

Som kund hos Swedbank Försäkring kan du logga in i vår försäkringsportal och bland annat byta fonder och få information om dina sparandeförsäkringar. Portalen är främst till för dig som inte är kund i Swedbank eller sparbankerna och inte har vår app eller internetbank.