Hoppa till textinnehållet

Bolåneräntor - aktuella räntor för bolån

Women Couple with moving boxes.

Här hittar du våra aktuella bolåneräntor, även kallade boräntor, och snitträntor för lån till villor, bostadsrätter och fritidshus. Se vilket bolån som ger bästa boräntan just nu!

Du får även information om genomsnittsräntor, vad som påverkar bolåneräntorna och exempel på hur du räknar fram den effektiva räntan.

Bindningstid

Aktuell räntesats 2020-10-20

3 mån 2,39 %
1 år 1,79 %
2 år 1,75 %
3 år 1,64 %
4 år 1,65 %
5 år 1,65 %
6 år 1,90 %
7 år 2,15 %
8 år 2,20 %
9 år 2,25 %
10 år 2,35 %

Representativt exempel på effektiv ränta

Lånebelopp: 1 000 000 kronor. Ränta: 2,25 % (3 månader bunden per 18-12-28). Effektiv ränta: 2,27 % (ej ekenkund 2,37 %). Amorteringstid: 50 år rak amortering

Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.

Första månadsinbetalningen inklusive amortering är 3 542 
kronor. Totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 1 563 438 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad. Förutsättningen är att du är ekenkund och aviseras digitalt. Om du inte är ekenkund tillkommer uppläggningsavgift på 0,25% på lånebeloppet (lägst 650 kronor, högst 6000 kronor) samt 45 kronor i aviavgift vid postala avier.

Tabellen ovan visar våra annonserade bolåneräntor som sätts utifrån bland annat rådande marknadsräntor, våra kapitalkostnader och våra administrativa kostnader för bolån. Men varje kund är unik. Vilket pris just du får på ditt bolån beror på dina ekonomiska förutsättningar. Övriga faktorer som kan påverka din individuella ränta är:

  • Dina affärer med Sörmlands Sparbank
  • Storlek på lånet 
  • Bostadens värde
  • Inkomst i förhållande till lånen (skuldsättningskvot)
  • Amortering 

Kontakta gärna oss så räknar vi på din ränta i en bolånekalkyl!

Genomsnittsräntor

Här visas de genomsnlittliga räntor som våra kunder fått på bolån i Sörmlands Sparbank samt av banken förmedlade Bolån till Hypoteksbolag. 

 

Bindningstid Genomsnittlig ränta mars 2021
3 mån 1,72 %
1 år 1,75 %
2 år 1,56 %
3 år 1,60 %
4 år 1,59  %
5 år 1,58 %
6 år -
7 år -
8 år -
9 år -
10 år -
Rörlig * -

Historiska genomsnittsräntor

* Avser endast räntejusterade lån som inte finns för nyförsäljning och takräntelån som omsätts med automatik.

Vad ingår i genomsnittsräntan?

Den genomsnittliga räntan visar ett genomsnitt av de räntor som våra kunder fått på nya bolån, lån som omförhandlats och lån som omsatts under senaste månaden, för varje bindningstid. I beräkningen är både lån som ligger i Swedbank Hypotek och lån som ligger i Sörmlands Sparbank medräknade. Visas ingen ränta har inga lån med den bindningstiden getts ut, omförhandlats eller omsatts under senaste månaden.
.

Vad säger genomsnittsräntan?

Genomsnittsräntan är en konsumentupplysning som gör att du kan se snittränta på bolån senaste månaderna för kunder i Sörmlands Sparbank. Det blir lättare för dig att jämföra olika bankers och kreditinstituts erbjudanden med varandra. Tänk dock på att i en bank är en genomsnittssiffra just ett snitt av en mängd olika lån med många olika förutsättningar. OBS! Sörmlands Sparbank är en lokal sparbank som i huvudsak verkar inom en begränsad del av Sörmland (Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåkers kommuner). I jämförelsen med andra banker redovisar de rikstäckande bankerna siffror som gäller i hela riket inklusive storstadsområden för sina genomsnittsräntor. Vad som avgör vilken individuell ränta just du får på ditt bolån är faktorer som dina övriga affärer med Sörmlands Sparbank, storleken på lånen, bostadens värde samt inkomst i förhållande till lånen.