Hoppa till textinnehållet

Barn och unga

Vi har flera enkla banktjänster för barn och unga i åldern 0-21 år. Det är du som förälder som öppnar konto och skaffar tjänster till ditt barn om barnet är under 18 år. Behöver du hjälp? Välkommen att kontakta oss så guidar vi dig.   

Erbjudande till barn och unga 0 kr/mån

ID-kort ingår i erbjudandet. ID-kortet utfärdas av Polisen. Ersättning för ID-kortets kostnad betalas ut via insättning på konto i banken vid uppvisande av kvitto och id-kortet. 

Skaffa tjänster till barn och ungdomar upp till 18 år

Om ni är två föräldrar behöver båda godkänna att barnet får banktjänster. Det är enkelt: Det räcker med att en förälder besöker banken om den andra förälderna skriver under en fullmakt.

Fullmakt vårdnadshavare för anslutning av banktjänst till underårig

  1. Ring oss eller besök ett kontor så hjälper vi till att öppna ett konto, beställa ett bankkort och ge barnet tillgång till våra digitala tjänster. Du bestämmer om både ni föräldrar och barnet ska kunna använda kontot.

    Ring och få hjälp med barnets banktjänster, 0771-350 350
    Hitta närmsta bankkontor

  2. Be ditt barn att ladda ner apparna för Mobilt SäkerhetsID/BankID och Swish samt appen för unga.

  3. När barnet har blivit kund kan du hantera barnets digitala tjänster under Inställningar – Hantera tjänster- Hantera barns tjänster i din egen app. Du kan till exempel aktivera Mobilt SäkerhetsID/BankID och Swish. För Swish kan du dessutom välja om barnet ska kunna swisha till både privatpersoner och företag och hur mycket barnet ska kunna swisha.

Tips för unga om ekonomi

Veckopengsskolan

De flesta barn får sin första veckopeng någon gång mellan 7 och 10 års ålder. Hur är det för dig? Kolla in vår Veckopengsskola och se hur mycket andra barn får i veckopeng.

Lyckoslanten

I Lyckoslanten får du tips och kan lära dig mer om hur det funkar med till exempel pengar och sparande. Alla skolor i landet får tidningen fyra gånger per år.

Ung Företagsamhet

Prova på livet som företagare! Vi erbjuder tjänster utan avgift till UF-företag.